Alpici na soutěži „Mladí horalové“

Dvě  čtyřčlenná družstva dětí z horolezeckého kroužku Alpici, se zúčastnila dne 15.9.2018 soutěže Mladí horalové, kterou pořádal ČHS.

Akce se konala u obce Malá Skála v rekreačním středisku ARA. Samotný závod pak probíhal v těsné blízkosti hradu Frýdštejn.

Během závodu čtyřčlenné družstvo absolvovalo 7 disciplín, které se měly svým zaměřením co nejvíce podobat situacím v běžném životě horolezců.

Během závodu tak děti překonávaly různé lanové překážky, musely vyprusíkovat do určité výšky a poznat uzle, dále poskytovaly přímo pod hradem První pomoc. Dále se měly správně zorientovat v terénu a odhadnout vzdálenost. Pak už následovalo samotné lezení a následné slanění téměř zpět do prostoru startu a cíle, kde je těsně před ukončením závodu čekal stan, který musely děti postavit a následně opět zbourat.

 

Soutěž se dětem velice líbila a i když jejich umístění nebylo úplně nejlepší, odvezly si ze soutěže spoustu zážitků.

Tímto bych chtěl poděkovat dětem Lucince Součkové, Lucince Pozlerové, Pepovi Saranovi, Anetce Procházkové, Sáře a Sofince Ladjimi, Esterce Hájkové a Tedovi Pospíšilovi za účast v soutěži  a v neposlední řadě Jarmilce a Pepovi Saranovi st. za jejich  doprovod a starost o děti na místě.

 

Roman

Přímý odkaz na tento článek: http://www.alpici.com/2018/09/17/alpici-na-soutezi-mladi-horalove/