Polabský Pavouk 2019

V sobotu 7.12. se konal jubilejní 10. ročník Polabského Pavouka. Na této akci pořádané Nymburským oddílem jsme již několik let pravidelnými účastníky. Letos nás v dětské kategorii reprezentovali Veverka, Lucka a Anička. Původně měl jet s námi ještě Pepa, ale bohužel v předvečer závodů onemocněl. Je to škoda protože by si parádně zalezl. Místo Pepy tedy Veverku jistila Róza. Letos organizátoři připravili celkem 49 cest (36cest jednobarevných+13cest dětských kombinujících dvě barvy). Součástí standardních cest byly jako obvykle i 3 druhy spáry. Lezlo se tentokrát v trochu jiném formátu než v minulých letech. Maximální bodový zisk závodníka byl určen ze získaných bodů po přelezení 15cest. Cesty si jako obvykle vybíral každý závodník sám. Během cca 3,5hodinového lezení byly k vidění super bojovné výkony a až na jednu výjimku se vše obešlo bez jakýchkoliv konfliktů a lezlo se hlavně pro radost. Ve svých kategoriích se Veverka umístila na parádním 3. místě a Lucka na 5. místě. Anička se v průběhu rozhodla závod nedokončit a tak není klasifikována. Naši závodníci mají možnost se podívat na své výkony zde.

V kategorii dospělích byly v našem kolektivu se složením dvojic menší problémy kvůli zdravotním indispozicím (NoHa, Mokrouš z NBK) a tak jsme nakonec „poskládali“ dva kamarádské soutěžní teamy Peťa (Alpici)+Pavel (kámoš z Phy), Otto (sekce Milovické bouldrování)+ Vopičák (Alpici). Všichni jsme lezli jak motorové myši a tak se přes uvolněnou atmosféru a pohodovou lezbu některým z nás o prsa korejské bojovníce podařilo dosáhnout i max. počtu 15 povolených přelezených cest. Následně v průběhu počítání výsledků byla pauza s vystoupením tanečnice na zavěšeném pruhu látky. Po skončení jejího vystoupení se tři nejlepší z kategoriie žen (4) resp. mužů (3) mezi sebou utkali ve finálové cestě. A pak už mohlo dojít k vyhlášení výsledků. Výsledkem našeho snažení tedy bylo v kategorii žen 7.místo (Peťa), v kategorii mužů 7.místo (Vopičák), 12. místo (Oťas), 20. místo (Pavel). Za 7. místo Vopičáka mohou hlavně Rubym zapůjčené útočné lezky, takže chlape ještě jednou ti moc děkuji. Celkově se v Nymburce sešlo cca 10 bab a 26 kluků. 

Po vyhlášení byla ještě velmi pěkná přednáška Danyho Menšíka o horských highlajnách a lezení v horách bez kterého by se příprava highline ani nedala zvládnout.

Všem účastníkům tleskám za předvedené výkony a pořadatelskému nymburkému oddílu děkuji nejen za pěkné a zajímavě postavené cesty, ale i celkovou organizaci + večerní zábavu. Takže za rok opět navidenou 🙂

Fotky od Nymburáků jsou k nalezení na „rajčeti“

Zapsal: Vopičák

Přímý odkaz na tento článek: http://www.alpici.com/2019/12/08/polabsky-pavouk-2019/

2 komentáře

    • Ruby on 11.12.2019 at 20:55

    Gratulace k výsledkům jak v dětské kategorii tak i mezi dospělými. Jinak k umístění ti pomohlo že jsi prostě dobrý lezec Vopičáku, o tom žádná 🙂

  1. Ruby díkec za gratulace. U mne to bylo spíš tím, že jsem byl krásně odpočinutý a natěšený (po nedobrovlné dvouměsíční lezecké abstinenci). A věř že ty lezky fakt roli hráli, aspoň mně to tak přišlo. Všechny cesty co jsem zkusil mi přišli fakt příjemné a celkem mi i ruce drželi. A nebo to nějak zlehklo 😉 Pojedem někdy v lednu zalézt do NBK na veřejnost a můžeš se přesvědčit sám.

Komentáře byly zablokovány.