Sk.A-připrava na Pavouka-BW 17.10.2018

Sobotního „tréninku na Pavouka“ se zůčastnili ze sk.A  pouze Veverka, Chaplin a moje holky Áda a Ája. Tomáš si bohužel v pátek natáhl sval na ruce a Pepa absentoval po nemoci. Tentokrát jsme vyrazili zalézt na pražskou stěnu BW.  Vlak neměl zpoždění a tak jsme dorazili před otvíračkou. Tudíž zbylo pár minut na blbnutí a povídání před vstupem. Trochu jsme tedy potrénovali stabilitu na tyčích u parkingu a také možný transport raněného, když je pouze jeden zachránce.
Na stěně jsme se věnovali několika sektorům s délkou cest 12-20m.  Lezli jsme postupně v sektorech Rajbáček, krápníky, Pilíř, Centrál, Bigwall, Galerka. I na bouldrovku zbyl čas 🙂 Tentokrát vylezené cesty jsou:
Veverka:

  • Rajbáček – Borůvka 4b (modrá) OS, Jasmín 4c (bílá) OS, Chrpa 5b (modrá) OS, Ostružina 6a (černá) OS
  • Krápníky – Berča 5a (oranžová)
  • Centrál – BW Open Kvalda 5a (fialová) AF (odsed u 7 presky)
  • BigWall – Nová cesta 5a (žlutá) OS, Nová cesta 5a+ (modrá) OS

Chaplin:

  • Rajbáček – Borůvka 4b (modrá) RP, Jasmín 4c (bílá) RP, Chrpa 5b (modrá) RP, Ostružina 6a (černá) – pytel 4-5preska?
  • Krápníky – Berča 5a (oranžová) RP
  • Centrál – BW Open Kvalda 5a (fialová) AF (odsed u 7 presky)
  • BigWall – Nová cesta 5a (žlutá) RP, Nová cesta 5a+ (modrá) RP

Áďa vylezla (Pryskyřičník 3+ OS, Borůvka 4b OS, Pažitka 4c (1 bílý-nedosáhla), Liška 4c OS, Pampeliška 4a OS + několik dalších na laně na TR resp. navijáku na galerii a v kolmici, které jsem už nestíhal psát. Ája podobně ovšem všechno na laně TR nebo navijáku.

Když se všichni vyřádili dosytosti na spodní větší stěně vyrazili jsme na přání ještě bouldrovat resp. zalézt na galerce . Zkoušeli jsme jak technické bouldry v kolmici resp. položeném, tak převislé bouldry se stropy. Veverka a Chaplin až do úplněho zničení a odpadnutí.  Áďa i Ája šli místo bouldrování lézt ještě na galerku, kde byl samonaviják a spoustu natažených lan. A protože zde byl i pytel s pískem, konečně i moje maličkost mohla trochu unavit své paže při lezení na stěně.  Ve 14hod jsem již byl nucen vyhlásit přípravu na odchod, což se nám kolem 14:15hod skutečně podařilo a vydali jsme se vstříc vlakáči.  V Milovicích jsme se bez Veverky přesunuli na Snowfilmfest, který pořádají nadšenci našeho oddílu a proto jsme měli možnost zakončit den sledováním filmů, pivkem, pokecem a menší děti za dozoru a rad dospělých i kulečníkem (holt co se v mládí naučíš… ;-D ).

Takže páček příště Vopičák

 

Přímý odkaz na tento článek: http://www.alpici.com/2018/11/19/sk-a-priprava-na-pavouka-bw-17-10-2018/