Skupina D

Od února 2019 Alpici rozšířili horokroužek o další skupinu – pracovně nazývanou jako skupinu D. Vzhledem k zaměření této skupiny (turistika, ferraty,pohyb v přírodě) a taky proto, že v zimních měsících nemáme přístup na vnitřní horostěnu, trávíme čas v sále rodinného centra. První  hodinu jsme využili k tomu, abychom si pověděli, co nás v kroužku čeká a vzájemně se poznali. Zahráli si různé hry, které posilují vzájemnou spolupráci a týmového ducha. Taktéž děti absolvovali vstupní fyzický test (dřepy, přeskoky přes švihadlo, kliky), kde jsme si ověřili jejich formu, kterou budou potřebovat na zdolávání  (vysokohorsko)turistických cílů.

Domů si pak děti kromě zážitků z první hodiny (dle vyjádření rodičů velmi pozitivních) odnesly i tzv. uzlovačky. Vedoucí Radek dal dětem za úkol naučit se čtyři uzle.

Na další hodině o týden později jsme se pak věnovali hlavně uzlování. Děti jsme vyzkoušeli z domácího úkolu, téměř všichni byly výborně připraveni. Naučili jsme se potom základní uzle a to vůdcák, lisčí smyčku, lodní uzel.  Opět si děti zasoutěžily mezi sebou, přišly se svými hry, které si pak vyzkoušeli všichni (i vedoucí).

Chtěli jsme vyzkoušet dětem sedáky, ale bylo jich málo, proto to necháme na další hodiny.

Poslední hodinu v únoru nakoukneme do tajů lezení, naučíme se bezpečnostní pravidla při lezení a pak základní lezecké pohyby. Vzhledem k solidnímu počasí začneme poslední únorovou hodinu venku krátkou , ale svižnou procházkou.

O další aktivitě této skupiny (název si musí děti vymyslet sami), budu dále rád informovat.

 

Roman

 

 

Přímý odkaz na tento článek: http://www.alpici.com/2019/02/26/skupina-d/