sk.A – 25-26.5.2019 – Černá skála u Řevnic + Srbsko

Ahoj,

přihlášené děti ze skupiny A (Veverka, Róza, Saturn, Martin, Anička) se v sobotu ráno sešli na nádraží v Milovicích a následně vlakem vyrazili na dvoudenní lezení s přespáním. Součástí bylo odnesení veškerého materiálu v batozích účastníků dětských i dospěláckých. Cca v 9:30hod jsme po krátké cca 2km procházce z Řevnic proti proudu vody dorazili k Černé skále. Proběhlo klasické občerstvení dle potřeby jedince, ustrojení, příprava materiálu + partner check a děcka vyrazili do prvních lehčích cest. Obtížnost jsme se podle rozlezenosti snažili v průběhu dne postupně zvyšovat. Některé cesty se podařilo přelézt naprosto bezproblémů, u jiných s několika odskoky a některé jsme bohužel i zapytlili.  Po lezení někteří vyžižili přilehlé Berounky k příjemnému osvěžení.  Cca v 15:30 jsme se vydali zpět do Řevnic, kde proběhlo občerstvení (nanuk, limča, pivko,…podle chuti a věku). Na nádraží si pak ještě někteří z nás užili industriální lezení po nosné konstrukci střechy nástupiště. Vlak nás převezl do Sbrska, kde si děti v kempu postavili stan resp. přístřešek  k přespání. Večer proběhl v držení palců našim klukům na MS2019 (škoda té prohry no 🙁 no ) a zpěvu za doprovodu kytary + ukulele.

Sobotní ranní počasí bylo opět parádní. Po snídaní jsme tedy vyrazili do domovské oblasti „pražkých“ vápnařů. Podle chuti šli někteří na lehko jen s vodou a lezeckým matrošem, další klasicky s bágly. V Alkazaru Zelí vybral cesty k vyřádění jednotlivých  „účastníků zájezdu“ a tak nezbylo než nastoupit a začít vzlínat ke určeným štandům. Některé cesty se stejně psanou obtížností se ukázali jako značně těžší a tak se opět něktérým z nás podařilo přidat pytel.

Cca v 15hod jsme vyrazili zpět ke kempu, kde proběhl rychlý oběd z vlastních zásob. Mezitím jsme mohli sledovat záchranu pomocí vrtulníku v lezecé oblasti Korno, kde spadl lezec v důsledku chyby jističe/lezce. Příčina byla krátké lano! + chybějící uzel na konci lana resp. absence přivázání k plachtě, což by v celkovém důsledku nehodě pravděpodobně zabránilo. Každopádně zraněnému lezci  přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat k lezení. Ostatním lezcům pak poučení z této příhody.

Za instruktory Zelí, Katka, Vopičák

PS: fotky klasicky ke stažení zde

 

Přímý odkaz na tento článek: http://www.alpici.com/2019/06/06/sk-a-25-26-5-2019-cerna-skala-u-revnic-srbsko/