Soutež „Mladí horalové“ pořádaná 21-22.10.2019

Ahoj všem,

děti z našeho oddílu se v so 21.9. v obou kategoriích (mladší, starší) zůčastnili závodu „Mladí horalové“ . Akci pořádal oddíl HK Lanškroun v blízkosti Pastvinské přehrady a skal na vrchu „Studený“.  Za náš oddíl se účastnili:

  • mladší – Sára, Sofie, Ester, Adélka
  • starší – Veverka, Anet, Rozárka, Pepa

Tentokrát bylo na trati připraveno 8 stanovišť – lanové překážky, zdravověda, slaňování s prusíkem, lezení, stavba stanu, orientace v přírodě, prusíkování+uzle, jízda na kanoi/raftu.

Na startu každý team vyfasoval mapu s polohou jednotlivých stanovišť. Děti se mezi stanovišti pohybovali podle vlastního uvážení po turistických cestách (podle mapy) resp. částečně lesem podle fáborků. Obtížnost něktrých stanovišť byla přizpůsobena pro mladší/starší (např. jiné lanové překážky, více uzlů, rafty s kormidelníkem vs. samostatně na kánoích,…apod). Team mladších dětí zvládl splnit v limitu všechny disciplíny, na vodě se však pohyboval na raftu s kormidelníkem z řad pořádajícího oddílu. Team starších měl trochu smůly: na začátku mezi dvěmi stanovišti maličko pobloudil + při jízdě na kánoích na vodě neobjevil všechny indicie takže jednu disciplínu díky tomu nesplnil (voda-časově i úkolem). Dále obě družstva u zdravovědy zapomněli na navlíknutí rukavic u zdravovědy, což je chyba nás instruktorů (Vopičák+NoHa). Nebyly však sami, kdo dělal chyby….i jiným teamům se nevyhýbali a proto celkovým výsledkem bylo:

    • mladší – parádní 3.místo z 9 teamů
    • starší – velmi pěkné 11.místo (po revizi) ze 17teamů (původně 9. místo)

Mladší družstvo – Esťa, Sáry, Áďa, Sofi

Starší družstvo – Pepa, Veverka, Róza, Saturn

Všem dětem za dospěláky velká gratulace nejen za výbornou reprezentaci resp. umístění….ale i za úsilý, které věnovali tréninku a vlastnímu závodu. Věřím, že v dalším ročníku budou děti z našeho oddílu ještě lepší.  V neděli pak ještě družstvo mladších vyrazilo za odměnu lézt na skalky. Za přípravu děcek děkuji parťákovi NoHovi.

Zapsal: Vopičák

PS: Fotky případně i video snad doplním později.

Přímý odkaz na tento článek: http://www.alpici.com/2019/09/24/soutez-mladi-horalove-poradana-21-22-10-2019/