Rabštejn – 21-23.8. – sekce Bouldrování

V rámci sekce bouldrování bylo opět v plánu o víkendu 21-23.8. vyrazit na vícedélky do Wilder Kaiser. Tak jako v jiné víkendy nám ale počasí vystavilo stopku 🙁 Honza „Brňák“ navrhuje vyrazit na víkendový Rabštějn.  Shodujeme se, že to je dobrý nápad. Otta nakonec musí v sobotu do práce a tak jedem jen ve třech: Honza „Brňák“, Danča, Vopičák. Odjezd až ve 22hod z Nymburka, Honza dříve nemůže. Kolem 1:30hod parkujeme v Bedřichově. Nahodit bágly na záda a s plnou polní (kpl lezecké cajky, stan, jídlo) cca 2km pěkně nahoru po červené k Horské chatě Rabštejn 🙂 Je to tak 30minut stoupání. Lehce po druhé hodině ranní tedy stavíme stany. Naházíme dovnitř věci a připravíme spaní pod širákem. Než ulehneme, doráží do svých stanů na louku cca 6 připitých slováků. Jsou trochu více hluční. Když ve 2:15 pouští kazeťák s nějakou písní Brňák to už nevydrží a vlítne na ně. Za chvíli je klid (druhý den se přijde jeden z nich omluvit, slavili prý narozeniny). Škoda, že spíme pod stromy….není tolik vidět na hvěždy. Má to ale i pozitiva. Nemáme mokré věci od rosy a přes den tu bude naše jídlo v relativním chládku.

Po sobotní snídani nás Brňák jako znalec místní oblasti nás vede pod „Květinu„.  Lezené cesty:

  • Hrana Květiny 5″ (Brňák i Vop RP, Danča TR)
  • Pravá květina-přímá varianta 6-“ (Brňák RP, Vop PP, Danča TR)
  • Přerovská 7- (zkouší Brňák, ale u kruhu pytlí).

Obcházíme Květinu pod „Třetí věž„. Zaujme nás hned hranka na začátku. Postupně se sem řesunujeme i s bágly a lezem:

  • Olomoucká 5- (Brňák RP, Danča TR)
  • Vpravo vedle Olomoucké  (Vop TR). Je to nějaká cesta co není v průvodci. Vede přes 3 kruhy, vypadá to o pohledu moc pěkně a na omak je to rozhodně více než příjemné (klasa odhadem 4, je to o něco lehčí než Květina/Hrana Květiny).
  • Pupek 5- (Vop OS, Danča TR). Nádherná linka podél spárky. Je to krásné lezení s asi miliónem možností založení (stačí převážně uzly, ale lze i vklíněnce,…).
  • Donaldova 6 (Brňák RP, Danča TR (napohodu)). Pozn Vop: Zkouším na RP a pytlím u druhého kruhu 🙁 Po druhém pokusu o dolez a návratu jsem se psychicky podělal a házím Danče lano na vrchol, dolézám na TR.
  • Hladová přes jeskyňku 5″ (Brňák RP, Danča i Vop TR).

Brňák je holt borec, leze to všechno s takovou lehkostí a klidem. Nezbývá mi než začít více trénovat (asi). Nebo jak říká Brňák….mám se naučit lézt nohama 🙂 . Dnešní účet ve skalách 6 cest….to nám stačí. Na 16hod je ohlášená bouřka. Jdem na pivko a baštu. Máme výborný „Maxiknedlík“ s borůvkami a „hovězí  na houbách“. Jídlo od 145-180Kč, polévka cca 60Kč, tlačenka cca 75Kč. Zatahuje se a ozývá se téměř nepřetrzité hřmění (to jsem ještě nikdy nezažil), přesto začíná pršet až po cca 30 minutách. Bouřka řádí cca do 19hod. Společně s partičkou brněnských lezců připravíme dřevo, rozděláme oheň. Kecáme a občas hrajem na kytaru…..prostě příjemný večer. U vedlejších ohňů je ještě zábava v plném proudu, my už ale jdem spát.

V neděli  jdem na „Vež u Buku„. Lezem v západní stěně cesty:

  • Hrana u buku 5- (Brňák RP, Vop PP, Danča TR)
  • U buku 3 (Brňák RP, Vop i Danča PP)
  • Patička 6+ (Brňák RP, Vop nejprve TR a pak i RP, Danča TR). Pozn Vop: cesta je mnohem lehčíé než sousední cesta Šestková 6
  • Šestková 6 (Brňák RP, Vop i Danča pytel v převise)
  • Šestiskobová 5 (Brňák RP, Danča TR, Vop pytel)

Je před 15hod mizíme ze skal pobalit stany + ostatní věci a scházíme 2km k autu. Byl dto nakonec vydařený víkend 🙂 Sekce bouldrování určitě výjezd v následujících měsících zopakuje.

Zapsal: Vopičák

Horská chata Rabštejn+pramen

Účastníci zájezdu 🙂

Lesní tábořiště

Tabořiště (louka+les) – Panorama

Přímý odkaz na tento článek: http://www.alpici.com/2020/08/24/rabstejn-21-23-8-sekce-bouldrovani/