Hlubočepské plotny

Odkaz:  http://www.lezec.cz/pruvodcx.php?key=99
Doprava: Ze Smíchovského nádraží do Hlubočep busem 104 a 120, vystoupit na zastávce v uličce nebo Hlubočepská. Dále doprava do ul. Pod Žvahovem, či do ul. Pod útesy prašnou pěšinou do kopce vzhůru ke skalám. Pozor na konci pěšiny nutno přejít koleje. 
Klady: Vhodné pro jaro+podzim, kdy zde není ještě příliž mnoho lidí a nejsou vedra
Zápory a upozornění: U pravé plotny (cesty „Železniční až Nejde o čísla“) pozor na vlak, který sice nejezdí příliš často, ale případný pád v nepravou chvíli by byl do blízkosti kolejiště.
Cesty od železniční doprava jsou trochu drolivé, každopádně se hodí helma pro prvolezce i jističe příp. prsák a dobré prohlédnutí co člověk drží

Subjektivní komentář k vylezeným cestám MS=Michal Š., VP=Vláďa P.

Pravá plotna:

Název: Subjektivní obtížnost:  Komentář: Vylezeno: Hodnocení:
Železniční (5)  některé nástupy 6  Klasické nástupy jsou již notně oklouzané a první 3 metry jsou už tak za dobrých 6 (doporučil bych nalézt mírně vpravo-začátek cesty Tatranka), poté se členěná stěnka rapidně zlehčuje až ke kroužku na úpatí kolmé stěny, kde se dále leze po příjemných lištách a tam odpovídá obtížnost 5 (VP) 

Velmi hezká cesta, bohužel pro její oblíbenost jsou nástupy jsu již značně oklouzány. Nástup vlevo nebo vpravo, střed je hodně oklouzaný. Nad kruhem je to opět nádherné lezení za 4-5 (MS).

2003-2010 
04/2012
 ** 
Adéla ještě nevečerela (5-)   Mírně drolivé, přesto hezké lezení, trénink důvěry nohou (zejména pravé), jak se do toho dobře postaví, tak to jde skoro samo;-), jištění střídmé avšak postačující (2bh) (VP)    
Motoráček (5)    Cesta mezi Adélou a Nejde o čísla, jak polohou, tak svou charakteristikou (VP)    
Nejde o čísla (5)    Levá část „kouta“ drolivá, přesto hezké lezení, důvěra v nohy (opět zejména v pravou) (VP)     
Velký kout (6)    Ve střední části (výrazný pilířek) docela potrápí (lehčí je tento úsek pro lidi s výškou od 170 cm nahoru), důležité je pořádně nastoupat nohama, levá noha do levé plotny, pravá ruka drží slušnější lištu (levou), levá ruka sahá co nejvýš, kde začíná pilíř ustupovat, tam je klíčový stisko-bočák a odtud rychlý výšvih na balkon. U nejtěžšího místa je dřík pro expresku či nahození smyčky. Spodní část i úsek nad nejtěžším místem lze odjisti friendy či abalaky. Ve spodní pasáži lze dobře zakládat malé vklíněnce do spáry s levou plotnou. (VP+MS)    * 

Levá plotna:

  • Napravo relativně lehké a krátké cesty po specifickém materiálu. 
  • Možno lézt i na rybu (pokud po tom toužíte).
  • Pro cesty blíže ke středu plotny platí mírně nadnesená formulace “představ si chyt, uchop, představ si stup, postav nohu a tímto způsobem pokračuj nahoru k jištění“.

Přímý odkaz na tento článek: http://www.alpici.com/2017/07/17/hlubocepske-plotny/