Metodický den

Metodický den

V sobotu 9.září  2017 proběhl na nově otevřené venkovní horolezecké stěně “ Metodický den“, jehož cílem bylo předem registrovaným účastníkům ukázat bezpečný postup při lezení. Ve dvou učebních blocích se akce zúčastnilo cca 20 osob.

I. blok od 10:00 do 12:00  hod byl určen spíše dospělým účastníkům. Nejprve jim byl představen horolezecký oddíl Alpici, poté se účastníci dozvěděli něco o poskytnutí první pomoci. Pak se již všichni oblékli do úvazků, seznámili se s navazovacím uzlem a jistícími pomůckami. Instruktoři oddílu pak dohlíželi na správný postup při jištění účastníků, kteří se rozdělili do dvojic a jistili se tak vzájemně.

II.blok byl mířený spíše na děti, které se taktéž dozvěděly něco o oddílu Alpici. Poté se děti oblékly s pomocí instruktorů do sedacích úvazků a následně si mohly vyzkoušet lezecké cesty, které členové oddílu připravili pro všechny zúčastněné.

Na tento blok pak navazovalo lezení pro veřejnost, ale účast byla bohužel mizivá a to nejspíš vzhledem k tomu, že venkovní stěna musela být přesunuta z budovy radnice, kde byla více na očích. Pevně doufáme, že si nejen horolezci z Milovic najdou je stěně cestu a že si ji užijí stejně tak, jako děti z horolezeckého kroužku, který tento týden začíná.

 

Přímý odkaz na tento článek: http://www.alpici.com/2017/09/12/metodicky-den-2/