Výlet na Šibák

 

Asi 30 dětí, rodičů a vedoucích z HO Alpici se ve čtvrtek 26.10. 2017 vydalo na blízký kopec Šibák a využilo tak podzimně prázdninový čas, kdy byla zavřená tělocvična a nemohl tak probíhat jejich oblíbený kroužek.

Sraz byl v pět odpoledne u venkovní stěny , asi 10 min před pátou nás tam bylo pouze pár. Naštěstí se nás pak sešlo docela dost a mohli jsme se vydat na společný krátký výlet.

Ještě předtím se děcka podělily o polínka na pozdější ohýnek, které si pěkně nahoru na kopeček vynesla.

U Josefových tůní si praktikanti z oddílu připravili pro ostatní děcka lehký kvíz, podle kterého měly děti najít cestu dál. Pro všechny to byla hračka a proto se celá skupina pomalu, ale jistě přesouvala směrem na kopeček. Tam již čekal vedoucí z oddílu Roman S. a praktikanti Pepa a Michal, kteří mezitím zapálili oheň.

Někteří toho ihned využili a začali si opékat špekáčky, chleba, rohlíky a nevím co ještě. Některá děcka se rozeběhla po poli kamsi, vytáhla se kytara a začalo se hrát a zpívat. Celkově panovala dobrá, pohodová nálada a to i díky pěknému počasí.

Pomalu se začalo stmívat, někteří rodiče se  svými dětmi odcházeli a tak se již za tmy uhasil oheň, poklidilo se a šlo se již za svitu čelovek zpátky ke stěně.

Chtěl bych touto cestou poděkovat  všem rodičům, kteří i když  o prázdninách nemuseli, přišli se svými dětmi z kroužku a podíleli se na pohodové atmosféře.

Taktéž bych chtěl poděkovat Romanovi Sládečkovi, Pepovi a Michalovi za soutěž pro děti a rozdělání ohně. Jarmilce Saranové za dříví na oheň a opékací pruty(za ně i Alence Pavelkové). A vlastně i za to, že sehnala svého kamaráda, který tam perfektně zahrál na kytaru -díky Libore.

Roman Š. HO Alpici

Přímý odkaz na tento článek: http://www.alpici.com/2017/10/30/vylet-na-sibak/