Sk.A – 29.4.2019 – Branická skála

Ahoj,

v neděli 29.4.2019 přihlášené děti skupiny A vyrazili na lezení na Branickou skálu. Vzhledem k uvažovanému formátu lezení bylo podmínkou pro účast úspěšné absolvování „přezkoušení“ od Zelího. Přezkoušení probíhalo na několika předchozích kroužkových hodinách a byl o něj celkem velký zájem. Většina dětí uspěla, což instruktory skupiny velmi potěšilo.

Celkově vyjádřilo zájem o akci „Braník“ prostřednictím rodičů pouze sedm dětí ze skupiny A a tak mohli na akci jet všichni zájemci. Po příjezdu jsme se rozdělili na lanové dvojky, které ve stejném složení lezli až do konce. Konkrétně LuckaS+Veverka, Dominika+Vopičák, PepaS+Martin, Aneta+Rozárka). Instruktoři ve složení Vopičák, Zelí a Katka si dvojky rozebrali a vyrazili s nimi na první jednodušší cesty, které jim vybrali. Tyto cesty sloužili k rozlezení dětí a kontrole preciznosti prováděné metodiky „lezení v lanovém družstvu“. Jednu skupinu tvořili LuckaS+Veverka+Dominika+Vopičák, druhou PepaS+Matin+Aneta+Rozárka+Zelí+Katka. Zelí dohlížel na štandech na druhou skupinu, dole druhou skupinu obhlížela Katka. Během dne za námi dorazila ještě Anička, ale ta nelezla.

Po první cestě už si děti první skupiny další cesty vybírali dle vlastního uvážení. Po oznámení vybrané cesty dohlížejícímu (Vopičákovi) a schválení se samostatně připravili a vyrazili vstříc zážitkům. I když lezli víceméně samostatně byli stále po očku sledováni z vybrané/lezené či vedlejší cesty. Vopičák: „Všechny „své“ svěřence musím pochválit, lezli klidně, většinou i hodně nohama 😀 a dodržovali metodické postupy co jsme jim vtloukali na hodinách do hlavy„. Dle mojí evidence vylezli:

Veverka: Přilby nasadit 3 (RP), Lomolezec 4- (TR), Scream of Stone 4 (RP), Scream of Stone 4 (TR), Pizza al Spinachi 4 (TR)

LuckaS: Přilby nasadit 3 (TR), Lomolezec 4- (RP), Scream of Stone 4 (TR), Scream of Stone 4 (RP), Pizza al Spinachi 4 (TR)

Dominika: Lomolezec 4- (RP), Stmíváč 4+ (RP), Tobogán 5 (RP-dvě délky), Pizza al Spinachi 4 (RP)

Druhá skupina vyrazila ke štandům cest „Makáč, Hrbáč, Kartáč“, kde je u štandu prověřil Zelí. Následně samostatně lezli na Velké i Malé plotně. V rámci rozvoje jim lezené cety určoval Zelí. Dle naší evidence děti vylezli:

PepaS: Makáč 3 (RP i TR), Hrbáč 3+ (TR, RP), Lomolezec 4- (RP i TR), Krážem Křížem 5 (PP), Hrom 3 (RP), Bažant na plotně 4 (PP), Blesk 5 (RP)

Martin: Makáč 3 (RP i TR), Hrbáč 3+ (TR i RP), Lomolezec 4- (RP i TR), Krážem Křížem 5 (RP), Hrom 3 (PP), Bažant na plotně 4 (RP), Blesk 5 (PP)

Aneta: Makáč 3 (RP i TR), Hrbáč 3+ (TR i RP), Krážem Křížem 5 (RP), Hrom 3 (RP), Bažant na plotně 4 (PP), Blesk 5 (RP)

Róza: Makáč 3 (RP, TR), Hrbáč 3+ (TR, RP), Hrom 3 (PP), Bažant na plotně 4 (RP), Blesk 5 (PP)

Kolem 15:30 jsme se sbalili, posbírali dle možností odpadky z prostoru pod skalou co tam „nějaká prasata nechala“ a vyrazili za odměnou (děti zmrzlina, dospělí pivko) resp. na vlak k domovu.

Fotky z akce jsou ke stažení zde.

Čus příště opět na skalní akci nad rámec Zelí, Katka, Vopičák

Přímý odkaz na tento článek: http://www.alpici.com/2019/04/29/sk-a-29-4-2019-branicka-skala/

2 komentáře

    • Jana on 29.4.2019 at 20:09

    Dle slov Veverky, vse bylo naprosto skvele ;))))

    • Vopičák on 30.4.2019 at 6:41

    Určitě oproti minulému roku opět značné zlepšení. Jejich lezení bylo ve vtěšině případů mnohem klidnější, na štandech si rovněž uměli pradit, slaňování s prusíkem bezproblémů. Takže máme z nich velkou radost 😀

Komentáře byly zablokovány.